Τα μαργαριτάρια είναι η αδυναμία μας -και δεν είναι απορίας άξιο.
Κολακεύουν κάθε πρόσωπο & ταιριάζουν με κάθε απόχρωση και μήκος μαλλιών. Ανάλογα με το μέγεθός τους και τον τρόπο που είναι δεμένα πάνω στο κόσμημα απογειώνουν κάθε στυλ και το αποτέλεσμα μόνο εντυπωσιάζει. Φοριούνται άνετα το πρωί, αλλά σε μεγαλύτερο μέγεθος είναι ό, τι πρέπει για βραδινές εξόδους. Τί άλλο χρειάζεσαι για να μη τα βγάζεις από το αυτί σου;
Πώς όμως ξεκίνησαν όλα; Πώς έχουμε οι γυναίκες τη δυνατότητα να φοράμε αυτό το αριστούργημα; Να λοιπόν ποιόν πρέπει να ευχαριστήσουμε:
Ο Mikimoto Kōkichi (25 Ιανουαρίου 1858 – 21 Σεπτεμβρίου 1954) είναι αυτός που δημιούργησε το πρώτο καλλιεργημένο μαργαριτάρι.
Η αγάπη του για τα μαργαριτάρια ξεκίνησε σε πολύ μικρή ηλικία, όταν στα 13 του χρόνια είδε μαργαριτάριους δύτες του Ise, στην Ιαπωνία, να ξεφορτώνουν τους θησαυρούς τους στην ακτή.
Παρ’ όλο που η προσπάθειά του να στήσει την αυτοκρατορία του πέρασε από 40 κύματα (δάνεια, αποτυχίες, σχεδόν πτωχεύσεις), μετατράπηκε μετά από χρόνια σε μεγάλο ιαπωνικό επιχειρηματία ο οποίος ξεκίνησε την καλλιέργεια μαργαριταριών και ίδρυσε την πολυτελή εταιρεία μαργαριταριών Mikimoto Kokichi.
Η Mikimoto Kokichi έλαβε διπλώματα ευρεσιτεχνίας για την καλλιέργεια μαργαριταριών και το 1985 για να τιμήσει την 100ή επέτειο του συστήματος διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, επιλέχθηκε ως ένας από τους 10 κορυφαίους εφευρέτες της Ιαπωνίας.
Το 1905 κατάφερε να δημιουργήσει τα πρώτα ημισφαιρικά καλλιεργημένα μαργαριτάρια.
Είναι επίσης γνωστός ως ο ιδρυτής της Mikimoto Pharmaceuticals, μιας εταιρείας που ειδικεύεται σε προϊόντα ομορφιάς που περιέχουν ασβέστιο μαργαριταριών. Το νησί Mikimoto Pearl πήρε το όνομά του.
Αξιοσημείωτο είναι ότι έπρεπε να αγωνίζεται διαρκώς για ισχυρισμούς ότι τα μαργαριτάρια του ήταν μόνο «απομιμήσεις» πραγματικών μαργαριταριών (παρά τις επιστημονικές αναφορές για το αντίθετο).
Εμείς δεν έχουμε παρά να τον πιστέψουμε!
Δες εδώ τα verve σκουλαρίκια μας με τα μαργαριτάρια.
Διάβασε επίσης: Οίκοι μόδας που ακολουθούμε φανατικά στο Instagram